Jídelní lístek

Předkrmy, chuťovky

  • Hovězí tatarák podávaný s topinkami a česnekem ( na Vaše přání namíchaný ) (150 g)
  • Pikantní vuřty na černém pivě a zázvoru, chléb (2 ks)
  • Topinky s pikantní masovou směsí zapečené se sýrem (3 ks)
  • Tlačenka s červenou cibulkou a octem, chléb (150 g)
  • Nakládaný hermelín s feferony a česnekem, chléb (120 g)
  • Pikantní utopenci s chilli a cibulí, chléb (150 g)
  • Pražené blanšírované mandle (80 g)
  • Domácí smažené bramborové spirály s česnekovým dipem (150 g)

Z naší udírny

  • Teplý domácí uzený bok s křenem. hořčicí a chlebem (150 g)
  • Uzený filet z lososa se salátkem z čerstvého špenátu (130 g)

Polévky

  • Staročeský oukrop ( česnečka se šťouchaným bramborem) s domácím uzeným masem a chlebovými krutony (0,33 l)
  • Jemný krém z čerstvých lístků špenátu ( s kapkou smetany a bramborovou slámou ) (0,33 l)
  • Silný hovězí vývar s kořenovou zeleninou a játrovými knedlíčky (0,33 l)
  • Polévka dle denní nabídky (0,33 l)

Bezmasá jídla

  • Houbové rizoto s liškami, hříbky, smetanou a parmezánem (300 g)
  • Smetanové papardelle s čerstvým špenátem a parmezánem (300 g)
  • Smažený sýr ( eidam, hermelín ) (130 g)

Těstoviny

  • Pappardelle s restovanou vepřovou panenkou, cherry rajčaty, bylinkovým pestem, rukolou a parmezánem (400 g)
  • Pappardelle po uhlířsku s pancettou, žloutky a parmezánem (400 g)

Zeleninové saláty

  • S grilovaným kozím sýrem, medem a vlašskými ořechy ( … listové saláty, sušená rajčata ) (330 g)
  • Caesar s kuřecím masem, praženou anglickou slaninou, dresinkem, parmezánem a bylinkovým toastem (330 g)
  • Kuřecí prsa v cornflakes na listových salátech s cherry rajčaty a zakysanou smetanou (300 g)
  • Řecký s černými olivami a oregánem (300 g)
  • Šopský salát s balkánským sýrem (300 g)

Masové fláky 300g / 500g na grilu

podávané se zeleninovou oblohou, hořčicí a křenem

  • Vepřová třístovka (marinované karé nebo krkovička) (300 g)
  • Vepřové pětikilo (marinované karé nebo krkovička) (500 g)
  • Kuřecí/krůtí třístovka (marinovaná prsa) (300 g)
  • Kuřecí/krůtí pětikilo (marinovaná prsa) (500 g)
  • Hovězí třístovka (marinovaná býčí roštěná) (300 g)
  • Hovězí pětikilo (marinovaná býčí roštěná) (500 g)

Ke všem flákům a grilovaným masům doporučujeme naše omáčky
(pikantní sýrová, pepřová, hříbková, dijonská, rozmarýnová) – 45,-

Grilovaná, smažená a restovaná masa

  • Burger z hovězí roštěné (s anglickou slaninou, gorgonzolou, karamelizovanou cibulkou, salátem a rajčaty ), steakové hranolky (250 g)
  • Burger s grilovaným kuřecím prsíčkem, steakové hranolky ( s anglickou slaninou, gorgonzolou, karamelizovanou cibulkou, salátem a rajčaty ) (170 g)
  • Rumpsteak Šaman s fazolovými lusky na cibulce a česneku ( v tandori marinovaný a grilovaný steak z hovězí roštěné ) (300 g)
  • Pečená vepřová žebra marinovaná v medovém barbecue a černém pivu s rozpečeným česnekovo bylinkovým chlebem (600 g)
  • Grilovaná vepřová panenka na cibulo slaninovém lůžku a rozmarýnovou omáčkou (200 g)
  • Grilované medajlonky z vepřové panenky se smetanovou hříbkovou omáčkou (200 g)
  • Pikantní Thaiské kuřecí nudličky restované s čerstvou zeleninou, česnekem a bambusovými výhonky (200 g)
  • Grilovaný kuřecí steak v bylinkovém pestu s máslovou karotkou (200 g)
  • Grilované kuřecí křidélka v pikantní marinádě s bagetkou česnekový smetanový dip, mrkev a řapíkatý celer (450 g)
  • Smažené řízečky (kuřecí nebo vepřové ) (200 g)

Speciální nabídka

  • Pikantní hovězí guláš s červenou cibulkou domácí špekový knedlík (150 g)
  • Zprudka opečené plátky vyzrálé hovězí roštěné s čerstvým rozmarýnem a zeleným pepřem, jasmínová rýže (180 g)
  • Grilovaný steak z vepřové pečeně z plemene Duroc USA restované zelené fazolky na cibulce a česneku (240 g)
  • Souvlaki – variace trhaných salátů s dresinkem Vinaigrette marinované a grilované kuřecí špízky na řecký způsob, česnekový dip (350 g)
  • Grilovaný filet z lososa na šalvěji a tymiánu (180 g)
  • Jahodové knedlíky s tvarohem a máslem cukrem a domácí šlehačkou (150 g)

Dezerty, moučníky

  • Nugátová palačinka s vlašskými ořechy, vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou (150 g)
  • DORT SACHER SE ŠLEHAČKOU (150 g)

Přílohy, omáčky

  • Máslové petrželové brambory
  • Brambor šťouchaný s jarní cibulkou a smetanou
  • Sedlácké brambory restované na slanině a cibulce
  • Domácí americké brambory
  • Farmářské steakové hranolky
  • Smažené bramborové krokety
  • Dušená jasmínová rýže (200 g)
  • Grilovaná zelenina ( na olivovém oleji čerstvá cuketa, kapie, cibulka, celer, karotka )
  • Fazolové lusky restované se slaninou, cibulkou a česnekem (200 g)
  • Domácí omáčky k masům a flákům (sýrová pikantní, pepřová, hříbková, z hrubozrnné hořčice) (150 g)
  • Domácí tatarská omáčka (100 g)
  • Kečup, hořčice, křen (100 g)
  • Rozpečená bylinková bagetka (1 ks)
  • Topinka s česnekem (1 ks)
  • Chléb – krajíc (100 g)

Start typing and press Enter to search